Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 29. hétfő, Péter

Nagypéntektől ismét üzemel a Déli pályaudvar

Újbuda   |   2015, április 2 - 13:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az alagút melletti-feletti rézsű ideiglenes helyreállítását követően április 3-án, Nagypénteken újraindul a Déli pályaudvar menetrendszerinti vonatforgalma, amelyen a vasúti forgalom szünetelése idején előrehozott munkálatokat végzet el a MÁV.

A január 31. és április 2. közötti üzemszünet idején régóta esedékes felújítási és karbantartási munkálatot végeztek el az állomáson. Mialatt a Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. az alagutat övező támfal és rézsű ideiglenes helyreállításán dolgoztak, a vasúttársaság szakemberei átvizsgálták az alagút vezetékeit és megtörtént a világítás teljes körű kijavítása, valamint a földelésjavítás az állomás teljes területén. Felújították az oszlopszámozásokat és a figyelmeztető jeleket; ellenőrizték és cserélték az elektromos kötéseket ahol kellett, átvizsgálták az alagút felsővezetékeit és helyrehozták a sérült szigetelőket. Megtörtént a váltóállító berendezések szerelése; a váltók talpfáinak cseréje, és aszfaltozások a peronok hibás szakaszain.

Péntektől a vonatok újra a Déli pályaudvar lezárása előtt érvényes menetrend szerint közlekednek, de a húsvéti ünnepre való tekintettel április 5-én, vasárnap ünnepnapi, 6-án, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben a MÁV teljes hálózatán.

Mint ismert, 2015. január 25-én, majd 31-én megcsúszott a támfal földje a Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál, aminek következtében kövek hullottak az egyik vasúti vágányra. A szakemberek január 31-én lezárták a Déli pályaudvart.

Újbuda