Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. szombat, Zita

Vasárnap reggelre új helyére kerül a Budaörsi úti gyalogosfelüljáró

Újbuda   |   2015, március 7 - 17:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Éjszakára lezárják a Budaörsi utat a Sasadi út környékén a gyalogos felüljáró áthelyezése miatt. Az új Budaörsi úti csomópont építése miatt a Sasadi útnál lévő gyalogos felüljárót 20 méterrel a városközpont felé helyezik át.

A Sasadi úti gyalogoshíd átemelésnek előkészítése miatt március 7-én (szombaton) 20 és 23 óra között a felüljáró környékén lezárják a Budaörsi út szélső forgalmi sávjait, ezért irányonként csak 2-2 sáv lesz járható. A gyalogoshídon ebben az időszakban nem lehet közlekedni, a BKK kéri a gyalogosokat, hogy helyette a Dayka Gábor utcai felüljárót vegyék igénybe.

Szombaton 23 órától március 8-án, vasárnap hajnali 5 óráig teljes szélességében lezárják a Budaörsi utat a Pannonhalmi út és a Beregszász út között. A Bozókvár utca és a Sasadi út a Budaörsi út melletti szakaszán zsákutca lesz. Tekintettel arra, hogy a Budaörsi út lezárt része helyett a környéken megfelelő kapacitású terelőút nem biztosítható, már a lezárt útszakaszhoz vezető főbb útvonalakon is helyi, csomóponti lezárásokkal tereljük el a forgalmat:

  • a BAH-csomópontnál,
  • a Nagyszőlős utca–Karolina út csomópontban,
  • a Balatoni úton az Egér út előtt és az
  • M1-M7-es autópályák bevezető útja és az Egér út elágazásánál is

lezárják a Budaörsi út felé haladó forgalmi sávokat. A rendőrség által biztosított lezárásokról a helyszínen kihelyezett jelzőtáblák is tájékoztatást adnak. A lezárt útszakasz helyett kérik, hogy aki csak teheti, az Egér út–Andor utca–Galvani utca útvonalon közlekedjen mindkét irányban. Az említett csomóponti lezárásoknál is ebbe az irányba terelik majd az autósokat. A terelőút felől a városközpont felé a Tétényi úton, a Fehérvári úton, a Szerémi úton vagy a Budafoki úton lehet eljutni.

A szombaton 23 órától vasárnap 5 óráig tartó időszakban a gyalogoshíd helyett a lezárt Budaörsi úton a kerítéssorral kijelölt ideiglenes átkelőhelyen lehet a két oldal között átkelni.

A híd sikeres átemelése után várhatóan március 8-án (vasárnap) hajnali 5 órától nyitják meg ismét a Budaörsi utat. A gyalogos felüljárót csak a korlátok szerelése után, várhatóan reggel 8 órakor adják át a gyalogosoknak, 5 és 8 óra között ismét a Dayka Gábor utcai felüljárót ajánlják.

A Budaörsi út lezárása miatt az arra közlekedő járatok – a 88-as, a 139-es, a 150-es, a 240E, a 258A és a 272-es autóbusz – március 7-én (szombaton) este 23 órától az utolsó járatindulásig, míg a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es busz a március 7-éről 8-ára (szombatról vasárnapra) virradó éjjel teljes üzemidejükben módosított útvonalon közlekednek:

  • A városközpont felé tartó járatok a felüljáró alatti útszakaszt a Budaörsi út–Rimaszombati út–Május utca–Március utca–Budaörsi út útvonalon kerülik el, ezért megszokott Sasadi út megállóhelyük helyett a Beregszász út 5. számmal szemben található ideiglenes Sasadi út megállóhelyen lehet felszállni a buszokra.
  • A városhatár felé tartó járatok a Budaörsi út–Pannonhalmi út–Haraszt utca–Beregszász út–Budaörsi út felé kerülnek, ezért megszokott Sasadi út megállóhelyük helyett a Budaörsi úton a Rimaszombati út torkolata előtti ideiglenes Sasadi út megállóhelyen lehet felszállni a buszokra.

A szintén arra közlekedő 53-as autóbusz március 7-én (szombaton) este 23 órától az utolsó járatindulásig

  • a Mindszenty József bíboros tér irányába a Sasadi utat a Budaörsi út–Pannonhalmi út–Haraszt utca módosított útvonalon éri el, ezért nem érinti a Sasadi út megállóhelyet.
  • Újbuda-Központ M irányába a felüljáró alatti útszakaszt a Budaörsi út–Rimaszombati út–Május utca–Március utca–Budaörsi út felé haladva kerüli el, ezért megszokott Sasadi út megállóhelye helyett a Budaörsi úton a Rimaszombati út torkolata előtti ideiglenes Sasadi út megállóhelyen lehet felszállni a buszra.

Vasárnap reggelre új helyére kerül a Budaörsi úti gyalogosfelüljáró