Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 29. hétfő, Péter

Hungarikum lehet a Dcont vércukormérő készülék

Újbuda   |   2014, május 15 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 77 Elektronika Kft. vércukormérője került orvostechnológiai termékek közül elsőként a Magyar Értéktárba. A Hungarikum Bizottság döntése után a Dcont® vércukormérő készülékek, hivatalosan is elismert nemzeti értékké váltak – jelentette be Zettwitz Sándor, az újbudai vállalat ügyvezető igazgatója. A Hungarikum Bizottság a Magyar Értéktárba bekerült termékek közül választja ki azokat, amelyeket hungarikummá nyilvánít.

A hungarikumok „előszobájának” tekinthető Magyar Értéktárba bekerült a 77 Elektronika Kft. Dcont vércukormérő termékcsaládja. A magyar tulajdonú kft. több mint 25 éve fejleszt és gyárt vércukormérő rendszereket. A vállalat 1986-ban hozta piacra első saját fejlesztésű Dcont készülékét, a mostani a 64-ik generációs darab.

A Dcont termékcsalád legújabb típusai egy csepp vérből pár másodperc alatt klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé otthon. A Magyarországon gyártott és magyar mérnökök által fejlesztett vércukormérő egyes típusai képesek magyar nyelven, szóban kommunikálni a betegekkel.

A Hungarikum Bizottság döntése értelmében a magyar találékonyság és innováció csúcsteljesítményének számít - olvasható társaság közleményben.

Újbuda/MTI

 Hungarikum lehet a Dcont vércukormérő készülék