Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Zajlik az őszi nagytakarítás

Újbuda   |   2014, november 5 - 08:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Civilekkel közösen teszi rendbe a környezetet, tisztítja meg az utakat, járdákat, parkokat az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. valamint a FKF Zrt. Míg a lakók saját kertjükben metszik a fákat és gereblyézik a leveleket, addig a közterületeket az önkormányzat parkfenntartó cége és a fővárosi tisztaságfenntartó teszi rendbe.

Az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. őszi nagytakarítási akciója november 28-ig tart, melynek során a cég munkatársai megtisztítják az útfelületeket és járdákat, valamint összegyűjtik a zöldhulladékot. Idén is számítanak a lakosság segítségére és kérik, hogy mindenki tegye rendbe háza környékét.

Lőrincz Gergely a Prizma ügyvezetője elmondta, idén társasházanként három zöldhulladék-gyűjtő zsákot biztosítanak a lakosságnak. A teli zsákokat a szemeteskukák mellé kell helyezni, hogy a FKF munkatársai elszállítsák azokat.

Idén is folytatódik az évek óta népszerű komposztáló keret osztása, ami biotrágya készítéséhez nyújt környezetkímélő segítséget. Ezeket a kereteket november 27-ig (kedden és csütörtökön 15 óráig) vehetik át térítésmentesen az igénylők a Prizma Hamzsabégi úti székhelyén.

A veszélyes hulladékokat idén november 8-án gyűjtik össze a kerületben a Prizmások. Az elektronikai szemetet, vegyszereket, régi festékeket, akkumulátorokat és elemeket a kijelölt helyszíneken lehet leadni. Ezek listája megtalálható az önkormányzati hirdetőtáblán, az ujbuda.hu, vagy az ujbudaprizma.hu weboldalon.

T.D. - ÚjbudaTV (2014. 11. 05.)

Ősz