Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 14. vasárnap, Marcell

Milyen legyen a Bartók-negyed? – Töltse ki kérdőívünket

Újbuda   |   2022, április 25 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kedves Újbudai lakosok! Kedves Újbudán dolgozók, tanulók, Újbudához kötődő polgárok!

Az elmúlt években Újbuda Önkormányzatának kiemelt feladata volt a kerület kulturális városközpontjának, az úgynevezett Bartók-negyednek a fejlesztése. Egy olyan városrészt kívánunk kialakítani, amely magas színvonalon biztosít szolgáltatásokat és kulturális lehetőségeket az újbudai polgárok és az ide látogatók számára.

Célunk, hogy 2030-ra a Bartók-negyed olyan városrésszé váljon, ahol:
• a kultúra sokszínű jelenléte meghatározza a negyed arculatát;
• az itt élők aktívan részt vesznek a negyed életében, alakításában, büszkék a környezetükre;
• a szolgáltatók kapcsolódnak a kulturális élethez, mely kapcsolódás megmutatkozik a vállalkozások profiljában is;
• a minőségi környezet kedvező életkörülményeket nyújt a negyedben lakóknak, az itt dolgozóknak és a kulturális szolgáltatások vendégeinek;
• a városrész magas színvonalú és környezetbarát fenntartása megfelel a területen élők, dolgozók, fogyasztók elvárásainak,
• mindehhez olyan utcamenedzsment működik, amely folyamatosan és széleskörűen biztosítja az információáramlást az önkormányzat, az itt lakók és a szolgáltatóik között.

Ebben a tervezési és kialakítási folyamatban már több alkalommal kértük a kerületben lakók segítségét. A munkamenet következő lépéseként szeretnénk megismerni az önök véleményét, konkrét javaslatait. Ebben nagy segítséget nyújt számunkra a mellékelt kérdőív kitöltése.

Az Újbuda újságban megjelent kérdőív leadására 2022. május 10-ig van lehetőség az alábbi címeken található gyűjtőládába:
• Önkormányzat, Zsombolyai utca 5. porta,
• B32 Galéria és Kiállítótér, Bartók Béla út 32.

A kérdőív ide kattintva online is elérhető.

Nagyon köszönöm az együttműködését!
Barabás Richárd
kulturális alpolgármester

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orosz hadifoglyok Újbudán  

Fotó: fortepan/Országos Széchényi Könyvtár

Az „orosz” foglyok egy része nemzetiségét tekintve nem volt orosz, és több nyelvész rájött, hogy ez kitűnő lehetőség a finnugor nyelvi kapcsolatok kutatására. Munkácsi Bernát az Esztergom melletti táborban talált adatközlőkre. Volt olyan pillanat, amikor ott 73 mordvint, 56 cseremiszt (saját nyelvükön: mari), 39 votjákot (udmurt), 2 zürjént (komi) tartottak nyilván. A kutató az udmurtoktól legkevesebb 522 népdalt, 30 mesét és elbeszélést, 53 néprajzi közlést, 9 pogány imádságot, több találós kérdést, közmondást és tengernyi, addig tudományosan feldolgozatlan szót gyűjtött.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.